Тренутна локација:Хоме»Свет»Боди

Аустријска влада и премијер положили заклетву

Полагање заклетве протекло је уз бројне протесте у Бечу од којих је један одржан и испред канцеларије председника.Полицији је било пријављено девет демонстрација које су организоване на различитим деловима центра града, да би се поворке на крају спојиле у центру, на тргу Хелденплац, недалеко од седишта владе и председника земље.

На протесте су позвали Удружење студената, удружење ђака, бројне левичарске организације, међу којима су биле и оне најекстремније чији су учесници дошли, и поред забране, закамуфликраног лица.Учесници демонстрација, којих је било више хиљада, узвикивали су пароле против учешћа десничарске ФПО у новој влади и упозоравајући да се тиме "враћа фашизам" у Аустрију.

Могло се чути и да се против те владе треба борити на улицама, страјковима све док не буде свргнута.Полиција је, због протеста увела зону забране приступа око владиних зграда у центру Беча, а ту зону обезбеђује око 1.500 полицајаца.

Честитка Вучића новом канцелару Аустрије 

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић честитао је новом савезном канцелару Аустрије Себастијану Курцу ступање на дужност и пожелео му успех у раду уједно се захваливши на подршци Аустрије европском путу Србије. 

"Једном приликом сте рекли да није реч само о томе да нешто будеш, већ и да нешто урадиш. Та порука је блиска сваком ко је имао част да му буде указано поверење да обавља државничку дужност и сигуран сам да Вам поверење грађана Аустрије даје снажну вољу да их водите чврсто утемељеним путем успеха и напретка," навео је Вучић у писму Себастијану Курцу.

Он је изразио уверење да ће Курц снагом снагом свог лидерства, заснованом на споју младости и политичког искуства, донети много добробити за будућност Аустрије и Европе.

Next Article