Тренутна локација:Хоме»Свет»Боди

Груевски: Ако СДСМ формира владу, отвара се Пандорина кутија

у њеном садашњем облику и до ризика од новог етничког сукоба на Балкану.

Никола Груевски је у интервјуу бугарској националној телевизији БТВ оценио да је платформа албанских партија, не само покушај да се редефинише држава, већ покушај ревизије Охридског споразума из 2001. године, објавио је македонски портал Плусинфо, преноси РТС.

Груевски каже да у Македонији живе етничке заједнице које могу да траже нешто ново, укључујући и Македонце, али оцењује да је поновно преговарање о Охридском споразуму опасно.

"То је опасна ствар, она отвара Пандорину кутију", поручио је Груевски.

Подсећа се да политичка криза у Македонији након парламентараних избора траје откако је владајући ВМРО-ДПМНЕ, који је добио највише гласова, искључен из преговора о новој македонској влади после договора опозиционог Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ) Зорана Заева са политичким партијама албанске мањине.

Наводи се да је политички савез СДСМ-а са две албанске партије обезбедио Заеву подршку 67 од укупно 120 посланика у Собрању, али је председник Македоније ДЈорђе Иванов, упркос притисцима међународне заједнице, одлучан у одбијању да новој коалицији преда мандат за састав владе.
(Танјуг)

Next Article