Тренутна локација:Хоме»Политика»Боди

Додик: Истрајаћемо да премијер РС буде из СНСД

Што се тиче власти на ниову БиХ, Додик је рекао да ће се заложити за формирање "српског блока", уколико људи из опозиције то буду желели.
Он је на конференцији за новинаре, коју је директно преносила Радиотелевизија Републике Српске, рекао да је задовољан постигнутим резултатом у самој Бањалуци, али не крије да је СНСД очекивао бољи резултат.

Чуди га, рекао је, да је Драган Мектић, министар безбедности БиХ из СДС-а, уопште изабран на неку функцију, ако се зна да је управо човек из те странке испаљивао зољу у Бањалуци.
Као апсолутни услов да уђе у зграду Председниšтва БиХ, Додик је истакао да је то застава Републике Српске, те додао да веррује да је компромис по том питању могућ.

"Формираћу тим који ће се бавити правилницима који се тичу српских представника у Сарајеву јер, између осталог, нећу дозволити да у Председништву БиХ не буде заставе Републике Српске", истакао је Додик.
Младена Иванића је, каже, победио у изборној трци за Председништво БиХ, јер се његов противкандидат док је био на тој функцији није на прави начин борио за интересе Републике Српске.

Додик је говорио и о случају "Драгичевић" и истакао да стоји на располагању са жељом да се дође до истине.
"Али то се утврђује у Тужилаштву", закључио је Додик.

Next Article