Тренутна локација:Хоме»Политика»Боди

Додик: Скривање докумената - злочин према истини и правди

Како преноси РТРС, позивајући се на Срну, Додик је рекао да то што је ЦИА крила документа о масакру над више од 1.000 Срба око Сребренице из 1993. године, "представља злочин према истини и тим истим људима који су страдали од такозване Армије БиХ, као и према правди, коју ни након 25 година нису дочекали сродници пострадалих у средњем Подрињу".

"Сад је потпуно јасно да је администрација тадашњег америчког председника Била Клинтона била у функцији сатанизације српског народа и прикривања злочина који су припадници такозване Армије БиХ починили над Србима. Тиме су се Клинтон и његова администрација сврстали у директне сучеснике тих монструозних злочина, као и у саучеснике догађаја који су се догодили у и око Сребренице у лето 1995. године", рекао је Додик. 

Додик је то рекао након што је упитан да прокоментарише писање "Вечерњих новости" да је документ о масакру над више од 1.000 Срба око Сребренице из 1993. године ЦИА крила две године, а онда га архивирала међу неважна сведочанства.

Београдски лист пренео је да је после 23 године у седишту УН у Њујорку лоциран изгубљени извештај, који је у мају 1993. године однесен у седиште ЦИА у Ленглију и у УН, наводи РТРС. 

Next Article