Тренутна локација:Хоме»Економија»Боди

Ер Србија: Нови списак са 100 прекобројних, у најави и неплаћена одсуства?

Како преноси београдски лист, послодавство „Ер Србије“ је од новог менаџмента "Етихада" добило процене о вишковима и уштедама које морају да направе. 

Осим отказа, додаје „Политика“, постоји и идеја да се део летачког особља пошаље на неплаћено одсуство, како би смањили трошкове. 

Лист наводи да у „Ер Сбији“ нису јасно одговорили на њихово питање хоће ли 100 запослених бити проглашено технолошким вишком. 

Одлука о евентуалном смањењу броја запослених у компанији, коју могу да донесу Надзорни одбор и извршни менаџмент компаније, још није донета, навели су из „Ер Србије“ за „Политику“.

Из „Ер Србије“ додају да се због утицаја сезонских фактора, број запослених у авио-индустрији повећава и смањује током године. 

Осим тога, иновације и различити краткорочни пројекти, такође, могу да утичу на промене броја запослених у компанији, истичу из „Ер Србије“.

Као пример наводе увођење широкотрупног авиона „ербас А330“, чартер-летове током летње сезоне, као и увођење такозване „сабре“, потпуно нове ИТ платформе за продају и резервацију карата. 

У зависности од сложености процеса и времена потребног да се пројекти у потпуности примене, зависи и дужина ангажовања стручњака, кажу у „Ер Србији“ за „Политику“. 

Београдски лист наводи да председник Надзорног одбора компаније Синиша Мали у понедељак није одговарао на њихове позиве. 

Next Article