Тренутна локација:Хоме»Економија»Боди

Пчеларима десет милиона динара

у пчеларству. Укупно десет милиона динара добиће 76 корисника: 6,5 милиона динара биће усмерено за набавку пчеларске опреме, а 3,5 милиона утрошиће се за набавку нових пчелињих друштава.

– Нова покрајинска влада је зпрепознала потребу за даљи развој пчеларства, и то смо врло јасно показали кроз ребаланс буyета за 2016. годину – рекао је секретар Радојевић. – Тим ребалансом је обезбеђено нових десет милиона за развој пчеларства на територији Војводине, и то, у поређењу с првом половином године, када је свега пет милиона било намењено тим потребама, показује јасну намеру да пчеларима пружимо подршку.

Напоменувши да је наш мед препознат на међународном тржишту и да је приметна тенденција раста извоза меда из Србије и Војводине, секретар Радојевић је истакао да су пчеларске организације добар пример организовања, и навео Савез пчеларских организација Србије као прави пример организовања произвођача који врло јасно заступа интересе своје производне гране.

Најављено је и да ће већ 10. децембра у Новом Саду бити организована међународна конференција посвећена развоју и потенцијалима пчеларства.

Е. Дн.

Next Article