Тренутна локација:Хоме»Политика»Боди

Селаковић: Приштина покушава да дестабилизује читав регион

Састанак са амбасадорима Кине, Русије и САД је део јаке интензивне активности представника како би светску јавност упознао шта се дешава на КиМ.

Из мере у меру коју најављује и спроводи Приштина је спирала лудила. То су смислили Албанци или они који их помажу. Видимо да је то увезан систем у коме покушавају да дестабилизују читав регион, рекао је Селаковић за ТВ Прва.

То што Приштина ње одустаје од такси на робу из централне Србије је, како каже, покушај да се на најнецивилизованији начин Срби натерају да напусте КиМ. 

Додаје да Приштина својим поступцима показује да има организован план притиска на Србе и то не само таксама, већ упадима РОСУ на север Космета и хапшењем Срба због убиства Оливера Ивановића.

Замислите да су Албанци када су упали у Косовску Митровицу убили Милана Радојичића и након тога прогласили га за убицу Оливера Ивановића. Има неких људи који су несрећни јер се Радојичић појавио пред нашом полицијом и дао изјаву и што је некима омогућио да се баве спекулацијом коју је неко планирао, рекао је Селаковић.

Подсећа да је остало још 14 дана Рамушу Харадинају да, како је најавио, смени председника Србије Александра Вучића. 
То што Приштина најављује увођење војске Косова, Селаковић каже да је супротно свим важећим правним актима не само међународног карактера већ и онима које је Приштина донела.

Србија апелује целом свету, председник указује свим разумним људима, који нешто раде у међународној заједници, шта се дешава. Молимо све да буду свесни колико је ова ситуација озбиљна, појаснио је Селаковић.

Подсећа да су многи званичници међународне заједнице јавно рекли да Приштина треба ад укине таксе, али да их Приштина не укида већ сде понаша још безумније и радилкалније.

Надамо се да ће превладати разум, то је оно што Србија чини да сачува живот сваког нашег детета, појаснио је он.

Next Article