Тренутна локација:Хоме»Спорт»Боди

Светско првенство: У дуелу Шведске и Швајцарске нема фаворита

“Викинзи” су још у баражу показали снагу када су елиминисали репрезентацију Италије, а онда су у Русији у спектакуларном мечу победили Мексико чак са 3:0 и запосели прво место у својој групи, па су само због тога можда у благој предности у утакмици са Швајцарском, која се игра у Санкт Петербургу.Но, с обзиром како ове две селекције играју незахвално је једној од њих дати предност.

Швајцарци су одиграли онако како се од њих и очекивало, ремизирали су са Бразилом и Костариком и у најважнијој утракмици у групи савладали су нашу селекцију (2:1), што их је одвело у наредни круг. 

Скомина на центру

САНКТ ПЕТЕРРБУРГ: Санкт Петербург арена, капацитет 59.000, судија: Давор Скомина (Словенија).Почетак у 16 часова

ШВЕДСКА: Олсен - Лустиг, Линделоф, Гранквист, Аугустинсон - Класон, Свенсон, Екдал, Форсберг- Берг, Тојвонен.

ШВАЈЦАРСКА: Сомер - Ланг, Ђуру, Акањи, Родригез - Бехрами, Џака - Шачири, Џемајили, Зубер - Дрмић.

„Играли смо до сада добро и стабилно. Међутим, питање како ће то изгледати у мечу са Шведском, јер наши кључни играчи одбране, капитен Стефан Лихштајнер и Себастијан Шар, због картона немају право наступа. Шведска има компактан тим, сјајно се бране, добри су у скок игри. Имаћемо заиста тежак задатак да их савладамо“, каже селектор Владимир Петковић.

Швеђани су имали више успеха од Швајцараца на досадашњим Мундијалима, давне 1958. играли су у финалу са Бразилвима (2:5), а последњи пут у нокаут фази били су 1994. године, када се шампионат играо у САД.

„И ми имамо проблема, због картона право наступа нема Себастијан Ларсон, играч који много значи екипи. Биће то жесток меч, Швајцарци имају снажан и хомоген тим, играмо слично, без пуно лепоте, на резултат . Не би се чудио да на крају одлучују пенали, јер такве смо екипе“, каже селектор Јане Андресон.

Г. К.

Next Article