Тренутна локација:Хоме»Свет»Боди

Ирак: Марш поводом Дан Јерусалима, запаљена застава Израела

Мушкарци у војним униформама носили су постере с ликом покојног лидера Ирана ајатолаха Рухолаха Хомеинија и актуелног ајатолаха Алија Хамнеја, а потом запалили израелску заставу. "Дан Јерусалима" почео је након Исламске револуције у Ирану 1979, када је ајатолах Хомеини прогласио последњи петак муслиманског светог месеца Рамазана даном за демонстрације о значају Јерусалима за муслимане. 

И Иранци су данас, широм земље, почели да се окупљају на демонстрацијама против Израела "Дан Јерусалима" у знак осуде због израелске окупације палестинских територија. Узвикујући "смрт Израелу", демонстранти су протестовали због израелске окупације Јерусалима.

Они су, такође, узвикивали слогане против САД у знак осуде одлуке те земље да премести своју амбасаду у Јерусалим. Палестинци на источни Јерусалим гледају као на своју будућу престоницу.Иран не признаје израелску државу и подржава екстремистичке организације против Израела, као што је Хамас, који влада Појасом Газе, и либански Хезболах. 

Израелска војска, такође, очекује да ће велики број људи изаћи данас на протесте на граници са Појасом Газе и упозорава грађане да се држе даље од границе.

Next Article