Тренутна локација:Хоме»Политика»Боди

Обележено 80 година Института за ратарство и повртарство

Он је на свечаности одржаној у Српском народном позоришту поводом обележавања 80 година постојања и рада тог института, додао да је посебну улогу у развоју те установе имала непосредна веза са пољопривредним произвођачима, који сорте и хибриде селектиране у њој гаје на својим њивама.

Њихова поља су и провера и потврда оног што ви стварате на Институту. То је образац сарадње науке и привреде какав желимо и у свим другим областима и који ћемо подржати свим средствима која су нам на располагању, истакао је Мировић.


Фото: Дневник/ Б. Лучић

Без такве сарадње, и интеракције научних достигнућа и њихове практичне примене, тешко може да се оствари ниво развоја наше земље којем тежимо и за који имамо капацитете, у чему управо пољопривреда има посебно место, оценио је Мировић.

Нови Сад има чиме да се поноси, Институт за ратарство и повртарство је најбољи пример повезивања науке, технологије и пољопривреде, и зато је Влада Србије овај институт прогласила институцијом од националног значаја. истакла је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић.


Фото: Дневник/ Б. Лучић

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић оценио је овом приликом да је Институт лидер и симбол не само Новог Сада већ и целе земље, и једна од најважнијих карика у аграру, који је, како је рекао наша велика шанса за будућност.

У протеклих 80 година Институт је од скромне истраживачке станице израстао у моћног гиганта европске и светске пољопривредне науке и својим радом омогућио прехрамбену сигурност грађана, изјавила је директорка Института Светлана Балешевић Тубић.

Next Article