Тренутна локација:Хоме»Друштво»Боди

Удружење новинара Србије уручило годишње награде

Награда за животно дело припала је бившем новинару „Политике“ Петру Пеци Поповићу. Награду за уређивање „Димитрије Давидовић” ове године добили су уредници Косма мреже - Горан Аврамовић (РТВ „КиМ“, Чаглавица), Жељко Тврдишић (Радио „Контакт плус“, Косовска Митровица), Дарко Димитријевић (Радио „Гораждевац“, Гораждевац), Маја Младеновић (РТВ „Херц“, Штрпце) и Сања Цветковић (Радио „Клокот“, Косовско Поморавље).

Награду „Богдан Тирнанић“ за коментар/колумну добила је ауторка емисије Таласање - „Земља чуда“ на Радио Београду Татјана Милекић. Добитница награде „Лаза Костић” у категорији вест и извештај је новинарка Радио-телевизије Србије Биљана Радуловић, за извештај „Ко су мигранти који остају у Србији“.

Награду “Лаза Костић” за репортажу добио је новинар Тањуга Драган Крсник за репортажу „Три месеца у словачкој фабрици ‘Самсунга‘ у којој се грађани Србије третирају као робови“ објављеној у „Недељнику”. Награду “Лаза Костић” за сатиру добио је Зоран Кесић за емисију „24 минута са Зораном Кесићем“. Награда “Лаза Костић” за интервју припала је новинару „Недељника“ Ненаду Чалуковићу.

Специјалну награду за публицистику „Жика М. Јовановић“ добила је новинарка Радио-телевизије Србије Светлана Јанићијевић, за серијал „Осма седница“.

Златну повељу за дугогодишњи рад и допринос новинарству и развој новинарске организације добио је бивши директор и главни уредник „Експорт преса“ Никола Вучетић.

УНС-ова награда за борбеност у новинарском изражавању „Александар Тијанић“ уручена је уредници емисије „Прави угао“ Љубици Гојгић. Награда се састоји од дипломе и новчане награде од 2.000 евра у динарској противвредности.

Е. Д.

Next Article