Тренутна локација:Хоме»Друштво»Боди

Награђени за куварске чаролије

На 3. међународном кулинарском такмичењу „ГастроМак 2018“, у Струмици у Македонији, студенти Природно-математичког факултета, Катедре за гастрономију, Слађана Тодоровић је освојила бронзану медаљу за јело од тестенине и златну медаљу и за ресторански десерт, а Душан Грујић, је добио сребрну медаљу за јело од пилетине и бронзану медаљу за јело од тестенине. Награђени студенати су се такмичили под менторством др Бојане Калењук и Горана Радивојевића.

На такмичењу које је трајало од 8. до 11. октобра учествовало је више од 200 кувара из више од 15 држава света: Турске, Монголије, Русије, Азејберџана, Бугарске, Руминије, Хрватске, Украјине, Албаније, Мексика и из региона.

Домете студента кувара, по правилима WACS-а, оцењивао је судијски тим на челу са Истоком Легатом (Словенија). Еминетни чланови судијског тима били су: Ђорђо Диана (шеф са Мишленовом звездом у Италији), Доменико Мађи (председник WACS -а за југоисточну Еуропу, Италија), Стево Карапанџа (Хрватска), Алан Пајет (Маурицијус), Робин Виљареал (Мексико), Емра Куксал (Турска), Мариа Схрамко (Исланд), Иулиа Драгут (Румунија).

В. Ц.

Next Article