Тренутна локација:Хоме»Друштво»Боди

Вулин: За годину дана више од милион евра у Војну болницу Ниш

Осим инфраструктурних радова, с циљем пружања квалитетније здравствене заштите војним и цивилним осигураницима, набављена су и четири дигитална рендген апарата нове генерације који омогућавају бржу и прецизнију дијагностику, саопштило је Министарство одбране.

"То је најозбиљније улагање и реконструкција овог објекта у протеклих 30 година, током којих смо чекали да осигураници у Војној болници Ниш добију најбољу и најсавременију дијагностику и негу", рекао је Вулин приликом обиласка у коме је био у пратњи начелника Управе за војно здравство бригадног генерала Угљеше Јовичића.

Вулин је оценио да је војни систем, па и систем здравства у оквиру војске, био урушаван плански и системски. 

"Радило се све што је могло да се ради, од 2000. године на овамо, да се војска унизи, смањи, уништи, да не буде способна да задовољава ни своје одбрамбене потребе, а ни потреба заштите својих осигураника.

Ми се боримо против тога и веома брзо, захваљујући, на првом месту, огромном разумевању врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и читаве Владе, имамо могућности да обновимо војно здравство", рекао је Вулин.


Фото: FoNet

Он је додао да војни осигураник мора да зна да ће увек имати најбољу могућу негу.

"И свако ко уђе у састав Војске Србије, ко свој живот веже за одбрану земље и војске, мора да зна да је у систему који стварамо поново, у систему који ће бринути о њему и његовој породици од почетка до краја.

Харадинај се ништа не пита и с њим се не преговара

Вулин је додао да се косовски премијер Рамуш Харадинај ништа не пита у вези с преговорима Београда и Приштине и да се с њим не пеговара.

"Када би се Рамуш Харадинај нешто питао, онда Србије не би ни било, али пошто се не пита, и с њим се не преговара, биће онако како се буду договорили наши преговарачи и како буду прихватили грађани Србије", рекао је Вулин поводом Харадинајеве изјаве да ће споразума са Србијом бити ако Србија призна Косово и ако општине Прешево, Бујановац и Медвеђа са југа централне Србије, буду припојени Косову.

Како преноси Министарство одбране, он је нагласио да је председник Србије Александар Вучић човек који је показао да је у стању да се избори за интересе Србије и српског народа и тамо где се мислило да нема никакве наде.

Вучић је исто тако "и човек који се не заклања ни иза кога, који ће врло јасно и гласно рећи када нешто буде било близу договора и када нешто, ако буде било близу договора, да се стави пред лице читаве нације и да се свако од нас изјасни о томе, о резултатима разговора и преговора", додао је министар. 

Он је оценио и "некажњени терориста као што је Харадинај не може ништа друго ни да каже, него да покуша да поквари споразум, да га осујети, јер ако буде осујећен и покварен споразум, ако буде задржан статус кво, Харадинај ће бити на слободи".

"Ако споразум буде био постигнут и ако будемо могли да кажемо да можемо да идемо даље, онда ће функционисати Суд за ратне злочине ОВК-а и све оно што Харадинај и њему слични покушавају да избегну", поручио је министар Вулин, додаје се у саопштењу.

Од тога да има добру униформу и добру плату, да има најсавременије системе наоружања на којима ће се обучавати и бранити ови земљу па до тога да ће он и његова породица имати најбољу могућу здравствену заштиту. То је систем који је уништаван и урушаван, а који ми поново градимо. Војска брине о својима, баш као што брине и о свим грађанима ове земље, али брине о сваком свом припаднику", поручио је Вулин.

Управник Војне болнице Ниш пуковник др Јовица Станојковић захвалио је Министарству одбране и министру Вулину на испуњеном обећању да ће се наставити с инфраструктурним и техничким опремањем Војне болнице Ниш.

"У плану је да се изради идејни пројекат за изградњу ургентно-пријемног блока, као и његово опремање. Војна болница Ниш ће у наредном периоду имати могућности да пружа већи број здравствених услуга и да осавремени свој рад, а све то на обострано задовољство и војних и цивилних осигураника који се овде лече", нагласио је Станојковић.

Радиолог потпуковник др Милорад Пејчић рекао је да је дигитализација у Одељењу за радиологију од великог значаја.

"Постоји више бенефита дигитализације - осим квалитета и комфора постиже се већа ефикасност приликом рада, као и уштеда на материјалу и свакако су и пацијенти и медицинско особље веома задовољни", рекао је Пејчић.

Реч је о савременим дигиталним радиодијагностичким уређајима најновије генерације, а створени су услови за увођење нових инвазивних и неинвазивних дијагностичких процедура из области радиолошке дијагностике.

Next Article