Тренутна локација:Хоме»Друштво»Боди

Вулин: Нови хеликоптери Х-145 знатно јачају нашу војску

“Ербасови“ хеликоптери Х-145 су у овом тренутку нешто најсавременије на свету у својој класи. Ми смо добили фабрички пријем у марту, а када наши пилоти буду завршили обуку, имаћемо их. То је нешто што драматично повећава способност наше војске, рекао је Вулин гостујући на РТС-у.

Он је казао да када Србија нешто ради, наоружава се и унапређује, цео регион отвори очи и сматра да је то нешто о чему може да се разговара и да то значи и вођење рачуна о безбедности Срба и свих других.

Ми смо војно неутрални, водимо рачуна о својој безбедности. У тренутку невоље, не можемо да позовемо никог другог осим нас самих. Сви други се позивају на разне пактове. Ми водимо рачуна о себи. Х-145 ће знатно повећати способност наше војске и то је добро за све који живе на простору Балкана, нагласио је министар одбране.

Он је у четвртак у Донауворту у Немачкој присуствовао фабричком пријему првог хеликоптера Х-145 за Војску Србије и првог пакета опрема чија се испорука очекује до марта наредне године и том приликом обишао компанију „AirbusHelicopters“.

Вулин је тада нагласио да ће Војска Србије куповином ових хеликоптера постати вероватно најнапреднија у читавом региону.

Последњи од шест договорених хеликоптера стићи ће до краја 2019. године.

Next Article